فریم ورک فلاتر در سال 2017 توسط شرکت گوگل برای توسعه اپلیکیشن های موبایل معرفی شد. با این فریم ورک میتوان با یک کد، همزمان خروجی اندروید و ios گرفت. اگر شما سختی های برنامه نویسی اندروید با جاوا رو تجربه کرده باشید با کار کردن فلاتر واقعا شگفت زده میشوید. گوگل در معرفی این فریم ورک محبوب بیان کرده که قصد دارد توسعه اپلیکیشن های موبایلی رو ساده تر از قبل کند. در این دوره آموزشی قصد داریم شما رو با مقدمات برنامه نویسی موبایل با فلاتر آشنا کنیم. این دوره نیاز به هیچ گونه پیش نیازی ندارد و همه موارد از ابتدا با بیانی ساده آموزش داده خواهند شد
فلاتر (Flutter) چیست ؟
اگر علاقه مند به دنیای برنامه نویسی موبایل باشید ، احتمالا اسم فلاتر (Flutter) را شنیده اید . در سال ۲۰۱۷ کمپانی گوگل از فریم ورک جدید خود ، یعنی فلاتر رونمایی کرد . Flutter با این که عمر بسیار کمی دارد اما به سرعت در میان برنامه نویسان محبوب و مورد توجه قرار گرفته است.
جالبی کار اینجاست که شما تنها با یک بار کد نوشتن می توانید خروجی Native اندروید و ios بگیرید در حالی که اگر میخواستید به شکل جداگانه برای اندروید و ios اپلیکیشن تولید کنید ، باید دو زبان متفاوت را یاد میگرفتید که در زمان و هزینه اصلا به صرفه نخواهد بود.
البته تنها ویژگی Flutter چند سکویی بودن آن نیست !! ویژگی های خیلی بهتری هم دارد که شخصا خودم تجربشون کردم و واقعا برای من لذت بخش بودند که در ادامه مقاله به آن ها می پردازیم .
سرعت بالا در توسعه ی اپلیکیشن
شما در فلاتر می توانید تغییراتی که در کدتان می دهید را در کمتر از یک ثانیه مشاهده کنید ، یعنی برای یک تغییر کوچک دیگر نیاز نیست کلا اپلیکیشن را مجدد اجرا کنید . به این قابلیت در فلاتر Hot Reloading می گویند .
مورد دیگری که در توسعه سریع فلاتر وجود دارد این است که ، به عنوان مثال اگر شما بخواهید فلاتر و با زبان های بومی مثل کاتلین یا جاوا مقایسه کنید به این نکته پی می برید که توسعه دادن یک پروژه همسان در فلاتر خیلی سریع تر از کاتلین می باشد چرا که خیلی از Widget ها در فلاتر مانند ListView در فلاتر وجود دارند و تنها با چند خط کد ساده می توانید از آن استفاده کنید در حالی که در زبان های بومی استفاده از همین ListView به شدت دردسر دارد .
استفاده دوباره
یکی از ویژگی های فلاتر که باعث میشه سرعت توسعه شما افزایش پیدا کند قابلیت استفاده مجدد از کد ها می باشد.
در واقع ویجت هایی که شما طراحی میکنید را میتونید داخل پروژه های بعدی خود نیز به راحتی استفاده کنید و تفاوتی ندارد که برای موبایل این کار و انجام میدید یا یک وب اپلیکیشن.
رایگان بودن تمام ابزار های مورد نیاز
فلاتر کاملا متن باز و رایگان است و اصلا نیازی نیست برای استفاده از آن هزینه ای را پرداخت کنید . همین متن باز بودن فلاتر سبب شده است که پکیج های زیادی که توسط سایر برنامه نویسان توسعه داده شده است در دسترس باشد و کار را برای شما آسان تر کنند.
ساختار Flutter
در فریمورک Flutter تمام عناصر رابط کاربری یک ویجت هستند. ویجت ها نقش View ها در برنامه نویسی اندروید را دارند که شاید براتون آشنا باشه اگر قبلا کار کرده باشید.
ویجت ها همچنین به دو نوع Stateless و Stateful تقسیم می شوند.
اگر ویجتی که میخواید استفاده کنید نیازی به ذخیره سازی اطلاعاتی نداره از نوع Stateless بهتر هست که استفاده کنید.
اما اگر ویجت رابط کاربری قرار هست که یک سری اطلاعات مختلف و ذخیره کند مثلا یک فرم ورود اطلاعات
در این حالت شما باید حتما از ویجت های نوع Stateful استفاده کنید.
معرفی Flutter
آشنایی با معماری Flutter
نصب پیش نیاز ها
معرفی زبان Dart
متغیرها و دیتا تایپ ها
کار با توابع
کار با عملگرها
دستورات شرطی و حلقه ها
شی گرایی و کلاس ها
آرایه و لیست ها
Hello World
ویجت ها
کار با Text
کار با ردیف و ستون ها
کار با دکمه ها
نمایش عکس
کار با ListView
کار با TextField
ساخت تولبار
ویجت های Stateless
ویجت های Statefull
کار با API و سرور
نمایش اطلاعات سرور در لیست ویو
جا به جایی بین صفحات
پروژه نهایی
آشنایی مقدماتی با مفاهیم برنامه نویسی
واژگان کلیدی